Att driva ett café

När man har ett eget café så skapar man sina egna rutiner. Det är dock vissa saker som är väldigt återkommande för alla caféer. I följande inlägg kommer du kunna ta del av sådant som brukar vara rutin för de flesta som driver café. Det här är inte något som man behöver följa till punkt och pricka, men det kan vara en hjälp för den som har svårt att skapa någon form av struktur.

Börja med att sätta igång kaffe

När de första morgongästerna kommer måste det finnas kaffe. Sätt igång några kannor som kan bryggas under tiden du ställer i ordning allt annat. Ett tips för att göra det lite mer spännande för kunderna är att man alltid har två sorters kaffe att välja på. Kanske en mörkrots och en mellanrost. Var beredd på att svara på frågor om var kaffet kommer ifrån och så vidare.

Städa så att allt är snyggt

Det finns inget tråkigare än att stiga in på ett café som precis har öppnat och som är smutsigt. Se till att personalen som stänger på kvällen gör grovjobbet, men se gärna över stället en extra gång på morgonen så att allt är rent och prydligt.

Fyll på med sådant som gästerna tar själva av

Det brukar alltid finnas ett litet ställe på varje café där gästerna kan ta för sig av socker, salt, honung och så vidare. Se till att den här stationen är påfylld varje morgon så att när morgonrusningen börjar behöver du inte tänka på det. Sedan kan man förbereda, preppa som det kallas i branschen, med pappersmuggar och annat som är populärt.

Förbered mackor och sallader till hungriga gäster

När man kommer till ett café så vill man ofta ha gott kaffe. Men det händer då och då att man även vill äta något och då är det bra om du förberett lite tilltugg.