Hur man väljer ut bäst personal

När man ska anställa personal till sitt café så brukar man inte gå på betygen utan mer de sociala bitarna. I följande inlägg kommer du få lite tips och idéer på vad man ska tänka på när man intervjuar arbetssökande. Vissa frågor kan man ställa på ett sätt som visar mer än bara vad de säger i själva svaret.

Läs igenom alla CV:n

Till en början med så måste man sitta ner och läsa igenom alla CV:n vilket ibland kan ta ganska lång tid. Man får därför skapa olika kategorier som man lägger dessa i. Det kan vara till exempel helt klart ett ja, ett kanske och ett nej. De som fått ett helt klart ja kan man ringa in till en intervju. Sedan kan man spara de som det var ett kanske på och ha de som en backup plan.

Förbered intervjuerna

Se till att du har frågor som du själv tycker är viktig att de svarar på. Idag är de flesta förberedda på de vanligaste frågorna så man kan göra det lite mer intressant genom att hitta på egna lite mer annorlunda frågor. Till exempel:

  • Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
  • Hur skulle du hantera en situation där kunden känner sig missnöjd?
  • Vem känner dig allra bäst? Hur skulle den personen beskriva dig?

Låt personalen provjobba

Det här är ganska svårt att göra på ett bra sätt, men om man inte känner sig helt säker på vilka man ska välja att anställa så kan man låta dem provjobba en förmiddag eller något. Du får då se hur de agerar i arbetet och om de har snabbt för att lära sig. Även om du inte vill anställa dem efteråt så är det schysst om man ger dem en ersättning för att de faktiskt tog sig tiden att prova.